SVAKO JUTRO JEDNO JAJE

Shakshuka - jaja u umaku od rajčica

Recepti s jajima!

Trebat će vam:

1 veća limenka pelata ili nasjeckane rajčice
3 češnja češnjaka
1 žličica kumina
2 žličice harissa paste
2 crvene paprike
sol
3 jaja

Priprema:

Ovo jelo potječe iz Tunisa. Na maslinovo ulje prvo staviti harissa pastu, nasjeckane rajčice zajedno sa sokom, narezane paprike, kumin usitnjen u mužaru i češnjak. Neka se pirja uz povremeno miješanje oko 10 minuta. Kada je umak gotov, razbijte jaja pazeći da se žumanjak ne razlije. Možete vilicom malo razvući bjelanjak da se jaja prije ispeku, ali oprezno da ne probijete žumanjak. Tavu možete i poklopiti pa ubrzati postupak. Poslužiti s kruhom i jogurtom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 13:30