Trebat će vam:
1 glavica kiselog kupusa 600 g junećeg vrata 150 g suhe slanine 200 g svinjetine 1 goveđa kost suha svinjetina kaštradina pršut ili suhi jezik juha ili voda 2 velika crvena luka 3 češnja češnjaka limunova korica sol i papar 1 žličica cimeta malo muškatnog oraščića 2-3 tučena klinčića 1 žlica masti 60 g loja |
Priprema:
Uzmite juneći vrat, domaću slaninu, loj i svinjetinu pa sve to dobro isjeckajte nožem. U meso dodajte dva velika crvena luka, sitno nasjeckana, češnjak te nastruganu limunovu koricu, zatim začinite s malo soli, papra, cimeta u prahu, klinčićem, muškatnim oraščićem i sve dobro izmiješajte. Zatim uzmite glavicu domaćeg kiselog kupusa, rastavite ju u listove te svakom po sredinu odrežite korijen, ali samo pri vrhu. Na svaki list položite žlicu smjese i savijte arambašiće počevši s one strane gdje leži korijen. Krajeve trebate dobro obaviti i podvinuti kako se ne bi odmotali prilikom kuhanja. Dno duboke posude namastite s masti, poredajte suvišne listove kupusa zatim u krug slažite arambašiće, a goveđu kost dodajte okomito po sredini. Ubacite još i suhu svinjetinu i kaštradinu te sve zajedno još obložite rezanim kiselim kupusom. Potom nalijte juhe ili vode da budu pokriveni, poklopite i kuhajte 3 i pol sata na laganoj vatri. Više puta stresite posudu jer ih ne smijete miješati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....