Trebat će vam:
230 g širokih rezanaca
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
6 režnjeva češnjaka
700 g miješanih gljiva
170 g ljutike
1 žlica svježe majčine dušice
240 ml suhog bijelog vina
125 ml kiselog vrhnja
20 g ribanog parmezana
1 žlica maslaca
½ žličice soli
¼ žličice mljevenog papra
sitno sjeckani svježi peršin
Priprema:
Zagrijte veliki lonac vode na jakoj vatri. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte pola šalice vode za tjesteninu, a zatim ocijedite tjesteninu. U međuvremenu zagrijte ulje i češnjak narezan na ploškice u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne zamirišu, oko dvije minute. Dodajte narezane gljive, usitnjenu ljutiku i majčinu dušicu pa pojačajte vatru. Kuhajte uz povremeno miješanje dok tekućina koju gljive ispuste ne ispari i dok gljive ne porumene. Dodajte vino u tavu i kuhajte dok se ne reducira na pola. Umiješajte vodu za tjesteninu, kiselo vrhnje, naribani parmezan, maslac, sol i papar. Dodajte tjesteninu i pomiješajte. Poslužite posipano s još parmezana i usitnjenim peršinom.