NE KUHAMO

SIROVI KOLAČI: Torta u tri boje

 Berislava Picek / Hanza Media
Mljac!
2 šalice badema
1/2 šalice agava sirupa

Bademe miksajte do brašna, te dodajte agava sirup. Miksajte dok se smjesa ne poveže, mora se kod pritiska držati zajedno. Smjesu za koru rasporedite po kalupu i pritisnite ravnomjerno.

Bijela čokolada:

1 šalica indijskih oraščića
malo vanilije burbon
4 žlice kakao maslaca
1/4šalice kokosovog mlijeka
1/3 šalice agava sirupa

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste kreme. Kremu prelijte po kori, te spremite u zamrzivač dok radite drugu kremu.

Smeđa čokolada:

1 šalica indijskih oraščića
2 žlice kakaa u prahu
malo vanilije burbon
1 žličica soka od limuna
1/3 šalice agava sirupa
malo vode po potrebi

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste kreme. Kremu prelijte po bijeloj kremi, te spremite u zamrzivač dok radite treću kremu.

Krema za vrh:

1 1/2 šalica indijskih oraščića
1/3 šalice agava sirupa
1/2 šalice kokosovog mlijeka
2 žlice kokosovog ulja
šalice malina
šalice borovnica

Prvo miksajte sve sastojke osim borovnica dok ne dobijete lijepu rozu kremu. Pola kreme prelijte po čokoladnoj kremi. U drugu polovicu kreme dodajte borovnice, te po sredini roze kreme prelijte ljubičastu kremu i lagano uz pomoć štapića crtajte krugove i pomiješajte rozu i ljubičastu kremu. Tortu spremite u zamrzivač na 3 sata ili u hladnjak preko noći. Poslužite i uživajte u fatanstičnom spoju okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 17:29