5 pilećih nogica
5 (oko 2 kg) svinjskih nogica
250 g svinjske kože
2 lovorova lista
2 grincajga
2 režnja češnjaka
1 vezica svježeg peršina
4 l vode
100 g smrznutog graška
sol i papar u zrnu
Grašak skuhajte posebno i ostavite sa strane. Svinjske i pileće nogice i kožu operite pod mlakom vodom, povrće očistite i operite od nečistoće. U dublji lonac stavite povrće, meso i začine, prelijte vodom i stavite da se lagano kuha na vatri tri sata. Kad nogice i koža postanu mekane, to je znak da je hladetina pri kraju. Tekućina mora biti reducirana do pola. Juhu procijedite kroz cjedilo, a nogice i kožice očistite od hrskavica i kostiju. Povrće koje se kuhalo u juhi narežite na kockice s očišćenim nogicama, repom i kožicama. Češnjak i peršin izrežite na sitno i dodajte u juhu. Umiješajte zajedno povrće, očišćeno meso i kožice te stavite u dublju širu posudu i prelijte juhom. Ostavite preko noći u hladnjaku da se stegne.
SAVJET: Kad kuhate hladetinu, jače zasolite vodu za juhu (aspik) jer će se tijekom hlađenja okusi raspodijeliti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....