Ovo pravo zimsko vrijeme baš mami na uživanje u fritulama i kuhanom vinu. Nama je recept ustupila gospođa Vesna Miletić koja je dugogodišnja vlasnica restorana Tač, a ove godine je prema Gault & Millau izabrana za Chefa tradicijske kuhinje 2019.
Fritule:
3 jaja
2 vanilinog šećera
4 velike žlice šećera
680 g ricotte
450 g glatkog brašna
1/2 praška za pečenje
1 čep medice (0,5 ml)
korica limuna
Sve sastojke stavite u posudu i dobro izmiksajte. Pustite da odstoji dva sata u hladnjaku, zatim zagrijte ulje u dubokom loncu, a žlicom oblikujte kuglice koje ćete potom pržiti u ulju. Kuglice je potrebno lagano okretati kako bi porumenile sa svih strana. Odložite ih na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće, a zatim ih pošećerite šećerom u prahu i poslužite uz domaći pekmez.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....