RECEPT IZ RESTORANA NA KANTUNU

Škarpina kuhana u maslinovom ulju i kelj sa žara

 Berislava Picek / Hanza Media

1, 5 kg škarpine
1600 g kelja
6 ml maslinova ulja
400 ml vode
sol, papar, peršin, češnjak

Rijeka, 170616.
Ponuda ribljih jela u restoranu Kantun u Rijeci.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Maslinovo ulje i vodu dodati u posudu za kuhanje i miješati par minuta. Kad tekućina proključa, dodati škarpinu. Skuhanu ribu izvaditi u dublji tanjur. Kelj staviti u kipuću vodu na par minuta. Dobro ocijeđeni kelj staviti na gril tavu i zapeći. Češnjak, papar, sol i maslinovo ulje dodati po želji tijekom pečenja. Gotov kelj položiti uz ribu i poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 23:58