PROBAJ OVO

Skuhajte cappuccino, dodajte čokoladu i napravite ovaj jednostavan tart koji se ne peče

 Berislava Picek/Cropix
Podlogu napravite od keksa, kremu od kave i čokolade, a zatim sve ukrasite glazurom od vrhnja za šlag

Za podlogu:

200 g integralnih usitnjenih keksa
100 g omekšalog maslaca
3 žlice cappuccina u prahu
50 g tamne čokolade

Za nadjev:

330 g čokolade za kuhanje
250 ml slatkog vrhnja
100 g omekšalog maslaca
2 žlice instant-kave
200 g kiselog punomasnog vrhnja

Za glazuru:

100 ml vrhnja za šlag
žlica instant-kave u prahu

Priprema:

Desert započnite pripremom podloge. U posudu za kuhanje stavite maslac, čokoladu i cappuccino u prahu te na laganoj vatri zagrijte sastojke tek toliko da se otope. Smjesu dodajte usitnjenim keksima. Promiješajte i utisnite u kalup. Stavite u hladnjak. Sastojke za nadjev, čokoladu za kuhanje, maslac, kavu u prahu i slatko vrhnje, zagrijavajte na pari dok se svi ne otope i dok ne dobijete finu glatku smjesu. Maknite s pare te pustite da se sastojci malo ohlade. U mlako dodajte kiselo vrhnje. Miješajte dok ne krema ne postane svilenkasta. Izlijte na podlogu od keksa i stavite u hladnjak. Ohlađeni kolač prije serviranja ukrasite tučenim vrhnjem za šlag s dodatkom instant espresso praha. Da biste lakše izvadili kolač iz kalupa, koristite onaj s odvojim dnom.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 00:03