Trebat će vam:
1 luk
1 mrkva
1 manji komad korijena celera
400 g mljevene junetine
2 žlice crvene paprike
prstohvat čilija
300 g mahuna
riža
maslac
sol i papar
ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zažuti, a zatim dodajte ribanu mrkvu i celer. Kratko pirjajte pa dodajte meso i pustite da se pirja 10-ak minuta. Dodajte malo temeljca ili vode, začinite soli i paprom, dodajte crvenu mljevenu papriku i prstohvat čilija. Pirjajte 30 minuta. Za to vrijeme u slanoj, vreloj vodi kratko poparite mahune. Kada omekšaju, odmah ih prebacite na tavu u kojoj ste otopili malo maslaca. Posolite i pecite kratko. Rižu skuhajte. Na tanjur najprije stavite rižu, zatim meso, a zatim mahune s maslacem koji je ostao u tavi. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....