Jako ukusno

Slađu pitu od ove dugo nismo probali, pogotovo jer je u glavnoj ulozi nije voće

 Alyona-kos/Getty Images
Pitu, ako nije riječ o gljivama ili špinatu i siru, uglavnom radimo s voćem, no jeste li je ikad probali napraviti s ljetnim rajčicama?

Priprema: 35 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

200 g brašna
100 g maslaca
1 žličica soli
hladna voda po potrebi
1 veća rajčica ili dvije manje
100 g krem sira
šaka svježeg bosiljka i timijana
1-2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
burrata po želji
sol i papar

Priprema:

Od brašna, maslaca, soli i malo hladne vode zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom i spremite u hladnjak pa pustite da stoji sat vremena. Pećnicu potom zagrijte na 200 stupnjeva. Rajčicu narežite na tanke ploške, posolite i pustite da stoji. Krem sir istucite pjenjačom s malo maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani bosiljak i protisnuti češnjak, sol i papar. Kad se tijesto odmorilo, izvadite ga i razvaljajte u krug. Premažite ga krem sirom i po tome složite rajčice koje ste malo obrisali suhim kuhinjskim ručnikom. Presavijte rubove kruga prema rajčicama, poprskajte sve s malo maslinova ulja, soli, papra i pospite s malo timijana pa stavite u pećnicu na 30-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Prije posluživanja kratko ohladite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:32