Trebat će vam:
120 g glatkog brašna za palačinke
2 jaja
200 ml mlijeka za palačinke
50 ml mineralne vode
25 g maslaca za palačinke
1 žličica šećera
1 žličica soli
2 žlice maslaca za nadjev
1 žlica brašna za nadjev
200 ml mlijeka za nadjev
300 g špinata
Prstohvat muškatnog oraščića
3 režnja češnjaka
3 žlice ribanog topljivog sira po želji
Sol i papar
Priprema:
Od brašna, jaja, otopljenog maslaca, mlijeka, mineralne vode, soli i šećera napravite smjesu za palačinke. Palačinke pecite na malo ulja sve dok ne potrošite smjesu. Dok se palačinke peku, napravite nadjev od špinata. Svježi špinat najprije operite i nasjeckajte. Na malo maslinova ulja najprije jednu minutu pirjajte sitno sjeckani češnjak, a zatim dodajte svježi špinat. Pustite da povene pa ugasite vatru. U posebnoj posudi otopite maslac, pustite da poprimi lagano zlatnu boju i dodajte brašno. Dobro promiješajte kako biste dobili pastu. Dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem. Dodajte špinat, dobro promiješajte, a zatim i ribani topljivi sir. Kuhajte 2-3 minute. Dodajte začine po ukusu i smjesom punite palačinke. Palačinke možete poslužiti tako ili ih dodatno zapeći u pećnici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....