CHIARIN TANJURIĆ

SLANI NAMAZ: Namaz od čvaraka

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Zdravi su, obožavaju ih mali i veliki, a mogu se poslužiti za doručak, užinu pa čak i kao sjajan finger food.
170 g debljih čvaraka
1 manji crveni luk
1 žlica svinjske masti
1 tvrdo kuhano jaje
1 žličica senfa
2 žličice krem sira
2 prstohvata himalajske soli
prstohvat mljevenog crnog papra

Zagreb, 181217.
Zdravi namazi i domace pastete prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Vrlo sitno nasjeckajte luk te ga na laganoj vatri pržite sa svinjskom masti dok potpuno ne omekša i blago se karamelizira. Čvarke prebacite u sjeckalicu, dodajte dinstani luk i preostale sastojke te izblendajte u glatki namaz. Ohladite namaz prije serviranja te ga poslužite uz svježe pečeni sourdough kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 08:35