CHIARIN TANJURIĆ

SLANI NAMAZ: Namaz od oslića

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Zdravi su, obožavaju ih mali i veliki, a mogu se poslužiti za doručak, užinu pa čak i kao sjajan finger food.
150 g fileta oslića
4 slana inćuna
90 g krem sira
1/2 žličice blagog hren umaka
20 g maslinova ulja
2 žlice limunova soka
pola žličice češnjaka u granulama

Zagreb, 181217.
Zdravi namazi i domace pastete prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Očišćene filete oslića skuhajte na pari. Zatim skuhanu i ohlađenu ribu izblendajte u sjeckalici s preostalim sastojcima dok ne postane kremasti namaz. Češnjak u granulama možete zamijeniti i svježim češnjakom koji ste prethodno protisnuli u maslinovu ulju, ostavili da odstoji pola sata te za namaz od oslića koristili samo aromatizirano ulje, kako ne bi bilo većih komadića u njemu. Servirajte ga ohlađenog s grisinima te ga čuvajte u hladnjaku maksimalno dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 06:46