Mesni specijalitet

Slasna zarolana svinjetina punjena sušenom rajčicom, špinatom i slaninom

Ovi slasni zalogaji zarolane svinjetine bit će idealan ručak vikendom ili za kakvu posebnu priliku

Priprema 15 min
Pečenje 30 min
Porcija 4

Trebat će vam:

4 tanko narezana svinjska odreska od buta
100 g sušenih rajčica
400 g listića špinata
100 g tanko rezane slanine
100 g krem sira
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

Preko prozirne folije natucite odreske. Listiće špinata na pet minuta uronite u slanu vrelu vodu. Izvadite ih, stavite ih u hladnu (da sačuvaju zelenu boju), a potom raširite na kuhinjsku krpu da se ocijede. Odreske najprije premažite krem sirom, potom stavite šnite tanko rezane slanine, poslažite sušene rajčice i listiće špinata. Zarolajte, pa prema potrebi učvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem. Rolice nakratko prepržite na maslinovu ulju. Ugrijte pećnicu na 200 °C. Pekač s poklopcem (ili oblik za pečenje) obložite aluminijskom folijom. Pokapajte je uljem pa poslažite rolice. Ako oblik za pečenje nema poklopac, zatvorite ga, odnosno prekrijte aluminijskom folijom koju zavrnite sa svih strana da ne izlazi para prilikom pečenja. Potom oblik za pečenje stavite u pećnicu i pecite tridesetak minuta. Pred kraj pečenja maknite foliju da rolice dodatno dobiju lijepu boju. Rolice poslužite uz kuhanu rižu ili pire krumpir koje zalijte dobivenim umakom od pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 03:00