ZOVU NA JOŠ

Slasne lazanje sa špinatom i pancetom odličan su odabir za subotnji ručak

 Brachat Oliver/Stockfood
Novo izdanje omiljenih nam lazanja donosi neke drugačije, ali jednako slasne okuse. Ovo morate isprobati!

Priprema: 20 minuta

Pečenje: 45 minuta

Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg špinata

1 mala glavica luka

2 češnja češnjaka

3 lista kadulje

4 žlice maslinova ulja

sol, papar

naribani muškatni oraščić

400 g vrhnja za šlag

250 ml mlijeka

200 g sira ribanca

100 g tanko narezane pancete

gotovo tijesto za lazanje

maslac za oblik za pečenje

Priprema:

Špinat očistite i operite. Blanširajte ga u slanoj vodi, ocijedite i pustite da se ohladi. Nasjeckajte luk, češnjak i listiće kadulje. Špinat grubo nasjeckajte. 2/3 luka prepržite na dvije žlica maslinova ulja. Dodajte češnjak i špinat i prodinstajte. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ostatak luka prodinstajte u drugoj posudi na 2 žlice maslinova ulja. Dodajte vrhnje i maknite s vatre. Umiješajte kadulju i ribanac. Začinite solju i paprom. Oblik premažite maslacem. Najprije dno prekrijte listovima tijesta, prekrijte ih špinatom, prelijte umakom i tako redom. Na kraju prelijte ostatkom umaka i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C. Nakon 30 minuta pečenja prekrijte lazanju pancetom i pecite još 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 08:26