Priprema: 20 minuta
Pečenje: 45 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 kg špinata
1 mala glavica luka
2 češnja češnjaka
3 lista kadulje
4 žlice maslinova ulja
sol, papar
naribani muškatni oraščić
400 g vrhnja za šlag
250 ml mlijeka
200 g sira ribanca
100 g tanko narezane pancete
gotovo tijesto za lazanje
maslac za oblik za pečenje
Priprema:
Špinat očistite i operite. Blanširajte ga u slanoj vodi, ocijedite i pustite da se ohladi. Nasjeckajte luk, češnjak i listiće kadulje. Špinat grubo nasjeckajte. 2/3 luka prepržite na dvije žlica maslinova ulja. Dodajte češnjak i špinat i prodinstajte. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ostatak luka prodinstajte u drugoj posudi na 2 žlice maslinova ulja. Dodajte vrhnje i maknite s vatre. Umiješajte kadulju i ribanac. Začinite solju i paprom. Oblik premažite maslacem. Najprije dno prekrijte listovima tijesta, prekrijte ih špinatom, prelijte umakom i tako redom. Na kraju prelijte ostatkom umaka i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C. Nakon 30 minuta pečenja prekrijte lazanju pancetom i pecite još 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....