DOBRA IDEJA

SLASNI PLODOVI MLADE CIKLE: Kruh od cikle

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Jedemo je tijekom cijele godine, ali upravo je sada najbolja. Iskoristite mlade, slatke i hrskave plodove pa pripremite malo drukčija jela

600 ml mlake vode
1 kg glatkog brašna
1 žlica šećera
2 žlice maslinovog ulja
prstohvat mljevenog čilija
žličica soli
pire od 4 kuhane cikle

Zagreb , 020719.
Jela od cikle koja je spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Za tijesto u većoj posudi izmiješajte šećer, kvasac i toplu vodu pa ostavite oko 15 minuta na toplom da se kvasac zapjeni. Zatim dodajte ulje, sol, mljeveni čili i pire od cikle te lagano miješajte uz postupno dodavanje brašna. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite u posudi, prekrijte ga prozirnom folijom ili krpom i pustite da udvostruči volumen. Kad se tijesto digne, lagano ga premijesite. Ostavite još malo da se diže pa stavite u namašćeni kalup za kruh. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva Celzijevih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:13