DORUČAK ILI BRUNCH

Slasni pohani kruh danas poslužite uz jabuke s vanilijom pirjane na maslacu

 Berislava Picek/Cropix/
Pohani kruh ovog puta poslužite u malo drugačijoj varijanti, sa slatkim jabukama

Trebat će vam:

par šnita tosta ili nekog drugog kruha po želji
2 jaja
vanilin šećer
prstohvat cimeta
ulje za prženje

Za prilog od jabuka:

2 veće jabuke
50 g maslaca
3 žlice smeđeg šećera
2 vanilin šećera
žličica cimeta

Priprema:

Jabuke dobro operite ispod mlaza hladne vode. Osušite ih kuhinjskim ručnikom, ne gulite koru te narežite na jednake kockice. U tavu stavite maslac da se otopi. Dodajte jabuke, smeđi šećer, vanilin šećer i cimet. Na laganoj vatri pirjajte jabuke dok ne omekšaju, oko 10 do 13 minuta. Dok se jabuke pirjaju, pripremite smjesu za pohanje. U dublji tanjur stavite jaja, vanilin šećer i cimet. Vilicom napravite pjenastu smjesu. Zagrijte ulje. Šnitu kruha obložite smjesom jaja i pržite na ulju. Topli kruh poslužite uz aromatizirane jabuke.

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 10:37