Okusi Azije

Slasni svinjski ražnjići premazani umakom od kikirikija bit će hit na vašem idućem druženju

Pri izradi svog umaka možete koristiti glatki maslac od kikirikija, ali i onaj s hrskavim komadićima

Brojna azijska jela koriste kikiriki i umak od te grahorice, a ovaj recept u nastavku to čini uz dodatak curry praha i kokosovog mlijeka. Pripremite umak koji možete koristiti i za posluživanje, ali i marinadu komadića svinjetine koje ćete, nakon što barem sat vremena odstoji, nanizati na metalne ili drvene štapiće. Koristite li drvene štapiće, nemojte zaboraviti prije korištenja ih namočiti!

Svinjski ražnjići s umakom od kikirikija

Priprema: 1 sat i 10 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
185 ml kokosovog mlijeka
2 žlice maslaca od kikirikija
1-2 žličice curry praha
2 svinjska kotleta
sol
mljevena paprika

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte kokosovo mlijeko, maslac od kikirikija, curry prah i začinite solju i mljevenom paprikom. Dodajte svinjetinu narezanu na kockice od 2 cm, promiješajte da se obloži umakom pa marinirajte najmanje sat vremena u hladnjaku. Kada budete spremni za kuhanje, nabodite svinjetinu na metalne ražnjiće. Pecite na roštilju ili gril tavi dok meso ne bude pečeno, okrećući svake minute da ražnjići ne zagore. Tijekom pečenja premazujte marinadom. Poslužite uz rižu, kruh ili salatu.

image
Lauri Patterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 09:36