Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 1 sat i 30 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
3 režnja češnjaka
3 žlice čilija u prahu
2 žličice mljevenog kima
2 žličice mljevenog korijandera
1 žličica šećera
1 žličica soli
600 g mljevene junetine
1 žlica biljnog ulja
2 glavice luka
450 ml umaka od rajčice
120 ml vode
120 g gaude
120 g cheddar sira
12 kukuruznih tortilja
Priprema:
U maloj zdjeli pomiješajte usitnjeni češnjak, čili u prahu, kumin, korijander, šećer i sol. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i na srednje jakoj vatri. Mljeveno meso posolite pa pecite dok ne posmeđi. Izvadite ga van i stavite sa strane. Smanjite vatru na srednju, dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne porumeni. Umiješajte smjesu češnjaka i začina i kratko pirjajte. Dodajte umak od rajčice i vodu, i pustite da zavrije. Vratite meso i sav nakupljeni sok u tavu, poklopite, smanjite vatru i pirjajte oko sat vremena. Zagrijte pećnicu na 170 °C. Procijedite mesnu smjesu preko srednje velike zdjele. Premjestite meso u zasebnu srednju zdjelu i pomiješajte s polovicom naribanih sireva. Prekrijte dno posude za pečenje dijelom umaka. Stavite tortilje u mikrovalnu prema uputama na pakiranju da se omekšaju. Rasporedite dio smjese po sredini svake tortilje, čvrsto smotajte i stavite ih u posudu za pečenje sa spojištem prema dolje. Preostali umak ravnomjerno prelijte preko tortilja i rasporedite kako biste bili sigurni da su svi krajevi prekriveni. Pospite preostalim sirom, pokrijte posudu za pečenje folijom i pecite 25 minuta. Uklonite foliju i nastavite peći dok sir malo ne porumeni, 5-10 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....