LJETNI HIT

Slastica koja se ne peče: čokoladne kocke s malinama na našem snimanju razgrabile su se u trenu

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Kolač iz zamrzivača izvadite 15 minuta prije posluživanja. Bit će dobra zamjena čak i za sladoled...

Za bazu će vam trebati:

150 g badema

35 g kakaa u prahu

30 g mrvice od kokosa

3 žlice kokosova ulja

100 g namočenih datulja

Za nadjev:

230 g smrznutih malina

100 g indijskih oraščića (koji su se namakali šest sati)

50 g mrvica od kokosa

100 g meda

1 žlica chia sjemenki

Za glazuru:

200 g čokolade

60 ml bademovog mlijeka

Priprema:

Datulje prelijte kipućom vodom i pustite da se namaču 20-ak minuta. U blenderu usitnite bademe, kakao i mrvice od kokosa dok ne dobijete teksturu brašna. Dodajte kokosovo ulje i ocijeđene datulje te nastavite obrađivati dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U četvrtasti kalup (20x20 cm) stavite papir za pečenje kako biste kasnije lakše izvukli kolač van. U kalup utisnite pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač da se stisne. U čisti blender ubacite sastojke za nadjev od malina pa pretvorite smrznute maline, mrvice od kokosa, namočene indijske oraščiće i med u ujednačenu smjesu. Chia sjemenke bacite na kraju i dva do tri puta upalite blender, tek toliko da se chia dobro rasporedi. Smjesu ujednačeno razmažite preko baze i vratite u zamrzivač na još sat vremena. Rastopite čokoladu nad vodenom kupelji i umiješajte postepeno biljno mlijeko. Kada se srednji sloj stisnuo, prelijte čokoladnim ganacheom te vratite u zamrzivač da se stisne nekoliko sati. Nakon toga izvadite kolač van, razrežite ga i vratite u posudu i natrag u zamrzivač te ga vadite 15-ak minuta prije posluživanja.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:09