Biskvit:
8 jaja 100 g šećera 50 g brašna 30 g kakaa 200 ml mlijeka |
Žumanjke izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete blijedu smjesu. Od bjelanjaka napravite snijeg. Brašno i kakao prosijte zajedno. Dodajte u žumanjke i izmiksajte. Dodajte i mlijeko te zatim laganim pokretima špatulom umješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u papirom za pečenje obložen protvan uza torte promjera 26 cm i pecite na 200 stupnjeva Celzijevih oko 30 minuta. Kad se ohladi prerežite po pola.
Krema:
6 žumanjaka 100 g šećera 300 g tamne čokolade 300 g mliječne čokolade 3 dl mlijeka 0,5 l šlaga |
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Mlijeko stavite kuhati. Žumanjke pomiješajte sa šećerom. Prije nego što mlijeko provrije, umješajte nekoliko žlica u žumanjke i šećer kako biste ih doveli na malo veću temperaturu. zatim ih polako ulijevajte u ostatak mlijeka neprestano miješajući. Čim se smjesa počne zgušnjavati maknite ju s vatre. U vruću kremu dodajte usitnjenu čokoladu. Ohladite u hladnjaku. Izradite šlag i mikserom ga umiješajte u hladnu kremu. Slažite 1/2 biskvita - 1/2 kreme - 1/2 biskvita - 1/2 kreme.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....