
Za tijesto:
15 g kvasca
350 g krušnog brašna (tip 850)
50 g šećera
prstohvat soli
1 jaje
1 žumanjak
70 g mlijeka
80 g maslaca
Za nadjev od čokolade:
75 g šećera u prahu
45 g kakaa
130 g otopljene čokolade - paziti da bude mlaka
100 g otopljenog maslaca - paziti da bude mlak
fino ribana korica 1 naranče
100 g čokoladnih kapljica
Za sirup:
150 g vode
150 g šećera
1 mahuna vanilije

Od svih sastojaka umijesiti tijesto. Tijesto spremiti u posudu namazanu maslacem, poklopiti i spremiti u hladnjak na 24 sata. Odmoreno tijesto razvaljati tanko 20x30 cm. Pomiješati sve sastojke za nadjev od čokolade. Namazati tijesto nadjevom, zarolati. Razrezati po pola po dužini, ispreplesti, staviti u kalup. Ostaviti da se diže. Dignutu babku staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pomiješati sve sastojke za sirup i staviti kuhati. Kad zakipi, kuhati na lagano 5 minuta. Pečenu babku zaliti šećernim sirupom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....