MALO DRUGAČIJI BRIOCHE

SLATKI BRIOCHE: Recept slastičarnice Meet Mia za ovu dobro znanu slasticu!

U zagrebačkoj Vlaškoj u slastičarnici Meet Mia možete upoznati Miju, a najbolje ćete o njihovoj autorici doznati preko savršeno izrađenih slastica.

Danas neka to bude svima dobro poznati brioche, ali na Miin način!

Za tijesto:

120 g mlijeka sobne temperature
120 g brašna
12 g suhog kvasca
6 jaja
480 g brašna
30 g šećera
12 g soli
360 g maslaca

Pomiješati mlijeko, kvasac i prvu količinu brašna. Ostaviti da se diže dok se smjesa ne udvostruči. Kada se smjesa udvostručila, u nju dodavati jedno po jedno jaje i suhe sastojke. Na kraju dodavati maslac sobne temperature narezan na komadiće. Radi lakšeg oblikovanja najbolje je prije upotrebe ohladiti tijesto. Tijesto razvaljati i premazati željenim nadjevom, zarolati i izrezati šnite. Premazati bjelanjkom i peći 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Kada je gotovo, premazati marmeladom od marelice.

Nadjev:

500 ml mlijeka
4 žumanjka
20 g brašna
20 g gustina
100 g šećera

Pomiješati gustin i brašno sa žumanjcima i malo mlijeka. Ostatak mlijeka kuhati sa sećerom. Kada se šećer u mlijeku otopi, dodati smjesu žumanjaka i skuhati gustu kremu. Ohlađenu kremu namazati na tijesto, posuti smrznutim malinama i sjeckanim pistacijama. Umjesto malina i pistacija možete koristiti jabuke, čokoladu ili neki drugi nadjev po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:49