500 g svinjskog kotleta bez kosti 2 glavice luka 3 češnja češnjaka 250 g svježih šampinjona 50 g badema 3 mandarine 250 ml povrtnog temeljca 1 žlica smeđeg šećera sol papar kajenski papar 50 g maslaca 1 žlica glatkog brašna 350 g batata 300 ml suncokretovog ulja |
Najprije batom za meso svaki komad karea istucite s jedne i druge strane. Meso začinite solju, paprom i kajenskim paprom. U dublju tavu stavite maslac na srednje jaku vatru pa na zagrijanu masnoću stavite meso te ga zapecite s obje strane. Na pečeno meso stavite na krupnije trakice narezan luk i prepržite ga zajedno s mesom, zatim dodajte češnjak i kratko popržite. Tek tada dodajte temeljac i sok od mandarina i pustite da se lagano kuhaju oko pola sata. Tada dodajte očišćene šampinjone, sitno nasjeckane bademe i žlicu smeđeg šećera. Sve još na laganoj vatri kuhajte oko 20 minuta. Vodite brigu da je meso konstantno u umaku, a ako želite više umaka, dodajte još temeljca. Ako želite gušći umak, dodajte žlicu glatkog brašna. Prilikom serviranja uz meso dodajte svježe očišćene mandarine. Prije serviranja jela očistite batat, narežite ga na prutiće i ispržite na ulju. Slatkoća batata savršeno se upotpunjuje s kiselkastim umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....