![35799103](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/01/k_35799103_640.jpg)
200 g oguljenih badema 60 g kokosova ulja 40 g rižina sirupa 150 g punomasnog kokosova mlijeka prstohvat himalajske soli |
![Zagreb, 181217.
Zdravi namazi i domace pastete prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/1/12/16/petric_namazi9-181217.jpg)
Oguljene bademe blago tostirajte na tavi ili u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 5-6 minuta. Pazite da ne pregore. Zatim ih prebacite u sjeckalicu te u nekoliko serija po 15 sekundi izblendajte u pastu, odnosno koliko vam jačina blendera to dopusti. Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje, rižin sirup, malo soli te kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promućkali u konzervi kako bi se pomiješali tekući i čvrsti dio. Namaz ohladite prije posluživanja, a najbolje ide uz punozrnati danski kruh s kriškama banane i drugim sezonskim voćem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....