Sastojci za kore:
6 bjelanjaka 250 g šećera u prahu prstohvat soli sok 1/2 limuna |
Sastojci za kremu:
4 žumanjka 100 g šećera 70 ml mlijeka 1 vanilin šećer 200 g krem sira 300 ml vrhnja za šlag 3 listića želatine 700 g trešanja 50 g čokolade 200 ml vrhnja za šlag |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 110 °C. Bjelanjke i prstohvat soli miksajte u čvrsti snijeg, dodajte šećer u prahu i limunov sok i nastavite miksati. Dobiveni snijeg stavite u slastičarsku vrećicu i špricajte na masni papir da dobijete 3 kore. Stavite u pećnicu i sušite oko 90 minuta. Namočite želatinu u hladnu vodu. U međuvremenu žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari do 82 °C, ocijedite želatinu i dodajte u vruću kremu. Maknite s vatre, miješajte da se želatina otopi, umiješajte krem sir, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Kad se krema ohladi, umiješajte srednje tučeno slatko vrhnje. Trešnje operite i izvadite koštice (ostavite nekoliko za ukras). Koru stavite na pladanj za tortu, premažite kremom, poslažite na kremu pola trešanja, opet premažite s malo kreme, stavite drugu koru, sve ponovite, poklopite trećom korom i premažite preostalom kremom. Istucite 200 ml vrhnja za šlag i premažite cijelu tortu. Ukrasite trešnjama i struganom čokoladom, odložite u hladnjak do posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....