Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- Za tijesto:
- 400 g kiselog vrhnja
- 300 g mlijeka
- 4 žlice limunova soka
- 500 g glatkog brašna
- 2 vrećice praška za pecivo
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 6 žlica mljevenog maka
- 2 naribana korica limuna
Priprema
1. korak
U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, mlijeko i limunov sok. U drugoj zdjeli pomiješajte sve preostale sastojke pa ih pomiješajte s mješavinom vrhnja i mlijeka. Miješajte samo kratko, dok se sastojci ne povežu.
Za kremu:
3 jaja
150 g šećera
sok 1 velike naranče
250 g maslaca sobne temperature
Na pari 7-8 min tucite žumanjke, dodajući polako sok naranče. Kad je smjesa narasla i zgusnula se, maknite je s vatre i dok je još topla dodajte joj maslac. Zasebno napravite snijeg od bjelanjaka pa ih umiješajte u kremu.
2. korak
Peći u manjem kalupu (promjera 20 cm) otprilike 30 min na 180 °C. Kad je torta pečena, prerežite je horizontalno na dva dijela.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....