S POTPISOM

SLATKI RECEPTI IZ KARANTENE: Pavlova Lene Šarić za kojom se svi otimaju

ŠTO NAŠI NAJBOLJI SLASTIČARI RADE KAD NE RADE? U kriznim vremenima možda je njabolje početi s nečim slatkim!

Za Pavlovu:

4 bjelanjka
200 g šećera
1 žlica gustina
1 žlica limunova soka
1 žlica alkoholnog octa
1 žlica korice limuna

Za kremu od limuna:

2 jaja
2 žumanjka
90 g šećera
80 g maslaca
2 limuna, sok i korica

Zagrijte pećnicu na 120°C. Izmiksajte bjelanjke i lagano dodajte šećer. Morate dobiti lijepi čvrsti snijeg pazeći da se ne osjete kristali šećera u bjelanjcima. Dodajte koricu limuna, sok limuna i ocat te kratko pomiješate mikserom. Zatim dodajte gustin koji umiješajte špatulom ili kuhačom, ali lagano, nemojte dugo miješati već samo dok se sastojci ne povežu. Na pleh obložen papirom za pečenje žlicom napravite male hrpice te ih zagladite stražnjom stranom žlice. U sredini napravite malu udubinu u koju će kasnije ići krema. Stavite peći nekih 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta. Zatim napravite kremu. Sve sastojke stavite u lončić. Uz neprestano miješanje kuhajte dok ne dobijete teksturu pudinga. Kremu procijedite kroz fino sito. Prekrijete gornji dio kreme folijom i ostavite da se ohladi. Kad su meringe gotove, ostavite ih u malo otvorenoj pećnici da se ohlade. Po želji istucite malo šlaga s 2 žlice šećera i malo vanilije. Sad kreće slaganje Pavlove; na meringe stavite po žlicu kreme, rasporedite je po vrhu te dodajte po žlicu šlaga i ukrasite voćem po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:57