Provjerene recepture i trikove ponajboljih hrvatskih mladih slastičara
Kolač iz jedne posude po receptu Lucije Tomašić
Ova mlada slastičarka svoju kulinarsku avanturu započela je u Dubrovniku kojeg je ubrzo zamijenila londonskom adresom da bi se potom okušala u Zagrebu. Završila je prestižnu školu Le Cordon Bleu, dodatno ispeglala svoj zanat u restoranu Alyn Williams *, poznatoj slastičarnici Petre Jelenić - Mak na konac, u dubrovačkom nositelju Michelinove zvjezdice - Restoranu 360, Staroj lozi, Sesameu i brojnim radionicama.
Charlotte od šumskog voća Marije Gudelj
Rijetki su sretnici koji za životnu profesiju imaju posao koji vole, koji su priželjkivali cijelog života. Među njima je slastičarka Marija Gudelj koja se uvjerila da čarobna formula za takav životni uspjeh jednostavno ne postoji, bitno je slijediti svoje srce i biti uporan.
Čokoladni tart s kaduljom
Jeste li upoznali Miju? Ako niste dosad, onda svakako morate. Slastičarnica, odnosno Meet Mia brunch and cake bar nalazi se u zagrebačkoj Vlaškoj 43, a otvorena je krajem 2015. godine. Zahvaljujući strastvenom foodieju, vlasnici Miji Salman, koja se prilikom razmjene studenata u Francuskoj na Neoma Business Schoolu zaljubila u francusku kulinarsku tradiciju, niti trenutak se nije prepustila svakodnevici.
Zagrebačka torta Petre Jelenić
Ova mlada talentirana žena ne može a da ne radi, odmara vrlo rijetko, a i tada razmišlja o poslu. To je tako kad nešto voliš, a oni koji vole njezine kolače to mogu razumjeti. Naprosto, nakačiš se i gotovo! Bilo da je riječ o nečem čokoladnom, voćnom, kremastom, sočnom, hrskavom... nebitno, u Petrine slastice se zaljubiš na prvu.
Meringue sa sladoledom od limete i gelom od citrusa od limuna
Nestrpljiv po svojoj naravi, ali istodobno totalni perfekcionist, što može zvučati kao oksimoron, ovaj čovjek s milijun ideja u glavi konačno je našao prostor gdje može kreirati slastice baš kako on želi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....