20 g svježeg kvasca
1 vanilin šećer
500 g glatkog brašna
pola žličice soli
500 ml mlijeka
200 ml suncokretova ulja
100 g svježe naribanog đumbira
200 g kandiranog đumbira
100 g kandiranog ananasa
1 žumanjak
50 g maslaca
GLAZURA:
100 g čokolade za kuhanje
50 ml vrhnja za šlag
U toplo mlijeko dodajte sve sastojke osim đumbira i ananasa pa miješajte električnim mikserom s nastavcima za tijesto dok se smjesa ne sjedini, idealno bi bilo dok se ne počne odvajati od ruba posude. Posudu prekrijte krpom i ostavite na toplom da se diže oko pola sata. Nakon što se tijesto udvostručilo dodajte svježi i kandirani đumbir te ananas, premijesite tijesto i stavite ga u kalup za pečenje. Posudu za pečenje prekrijte krpom i ostavite na toplom da se još diže. Nakon pola sata stavite kruh da se peče oko 30 minuta na 180° C. U manju posudu stavite čokoladu i slatko vrhnje i lagano zagrijte. Smjesa nikako ne smije zakuhati. Čim se čokolada počne topiti, maknite s vatre. Od topline posude ostatak će se otopiti. Ohlađeni kolač prelijte toplom čokoladnom glazurom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....