Među njima je svakako Pavlova torta, koja je nastala u čast Ane Pavlove, ruske balerine krhkog i nježnog stasa, no izuzetne snage. Nastupala je na mnogim svjetskim pozornicama, izvodeći glavne uloge u brojnim plesnim izvedbama. Zapisi kažu da je za turneje po Australiji jedan kuhar, inspiriran njezinom nježnom pojavom, pripremio ovu prozračnu i laganu tortu i nazvao je njenim imenom. Druga pak legenda kaže da se to dogodilo na turneji po Novom Zelandu.
Koja god legenda bila točna, zahvalni smo za ovaj hrskavi i ukusni desert. Drugi kandidat za čaroban okus i glamurozan izgled svakako je francuski desert mille-feuille, slastica s “tisuću” listova. Mille-feuille karakteriziraju tri sloja lisnatog tijesta, slastičarska krema i voće. Apsolutno je svejedno koji desert ćete odabrati, obilato koristite ovu voćku koju je najbolje koristiti svježu i bez velike termičke obrade jer tada najbolje do izražaja dođu njezina svježina, bogatstvo okusa i aroma.
Imajte pritom na umu jednu važan tehnički detalj - dok ih perete i čistite od peteljki prije uporabe, ne držite ih jako dugo u tekućini, jer će je jagoda djelomično upiti, a zbog toga će brže izgubiti svoj prvotni oblik i uvenuti. Stajanje u tekućini jako brzo može dovesti i do gnjiljenja. Umjesto toga, oprane jagode stavite na kuhinjski papir kako bi se osušile prije uporabe ili skladištenja. S obzirom na to da smo tek na početku perioda dozrijevanja ove voćke, uvrstite je što je češće moguće u svoj dnevni plan prehrane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....