Slatko-kiseli krastavci s lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 2,5 kg krastavaca
  • 2 žličice soli
  • 5 žličica soli
  • 4 grančice cvjetova kopra
  • 8 lovorovih listova
  • 2 glavice crvenog luka
  • 250 ml bijelog vinskog octa
  • 250 ml bijelog vina
  • 100 g šećera
  • 1 žlicu zrna gorušice

Priprema

1. korak

Krastavce očistite i dobro operite uz pomoć mekane četkice da odstranite svu nečistoću. Očistite luk i narežite ga na tanke kriške. Izrežite krastavce na kriške, pa zajedno s lukom prelijte posoljenom vodom i ostavite stajati u hladnjaku preko noći.

2. korak

Sutradan ih dobro ih ocijedite. Slažite ih u dobro oprane i osušene staklenke, tako da između stavljate lovor, zrna gorušice, cvjetove kopra te lovorove listove. U posudu ulijte bijelo vino, 750 ml vode, ocat, sol i šećer. Zakuhajte do vrenja pa prelijte preko krastavaca. Staklenke dobro zatvorite i stavite ih u pećnicu pa ostavite stajati sat vremena na 80 °C. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:04