Slatko-kiselo ljuti umak

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 4 čili paprike
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2,5 dcl jabučnog octa
  • 250 g šećera
  • 4 žličice soli
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 4 žlice vode

Priprema

1. korak

Očistite i nasjeckajte paprike (pola jedne narežite na uske trakice i ostavite sa strane). čistite češnjak. Paprike, češnjak, ocat, šećer, sol i vodu stavite u blender i dobro usitnite. Prebacite u zdjelu, dodajte trakice od čili paprika pa pustite na laganoj vatri da zakipi. Povremeno miješajte.

2. korak

Neka se kuha otprilike 5 minuta. U međuvremenu škrobno brašno pomiješajte s vodom (pazite da ne ostanu grudice) pa ulijte uz stalno miješanje u vrelu smjesu. Kuhajte još dok se smjesa ne zgusne. Punite je u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro ih zatvorite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 15:30