Jedna bolja od druge

Slatko, kremasto i osvježavajuće: ovo su najbolje ljetne voćne torte, a neke se ni ne peku

Najbolje rezultate postići ćete korištenjem svježeg, dozrelog, netom ubranog voća koje je na vrhuncu sezone

Ljeto je doba kad nam priroda izdašno daruje svoje najsočnije i najmirisnije plodove pa u ovo vrijeme voćne torte s dobrim razlogom postaju neizostavni dio svake proslave i okupljanja. Nakratko zaboravljamo na intenzivne začine, orahe, rogač i čokoladu, a svježe voće donosi cijeli spektar boja, mirisa i okusa na naše stolove, bilo da je riječ o sočnim jagodama, mirisnim breskvama, trešnjama, marelicama ili neodoljivim malinama. Ljetne voćne torte savršene su da iskoristite dobrobit voća koje nam je na raspolaganju.

Umjetnost izrade voćnih slastica leži u sposobnosti da se različiti okusi i teksture spoje u savršenu kompoziciju. Biskvit može biti lagan i prozračan, kremaste komponente nježne i svilene, a voće svojim okusom donosi svježinu i prirodnu slatkoću. Najbolje rezultate postići ćete korištenjem svježeg, dozrelog, netom ubranog voća koje je na vrhuncu sezone, a osim što ga možete upotrijebiti u takvom izdanju, možete ga i kuhati ili ubaciti u kremu ili žele, ovisno o receptu i vašim željama.

Osnovu vaše ljetne torte može činiti nježni biskvit, hrskavi tart ili, pak, rustikalna podloga od keksa, a kremasti slojevi mogu biti na bazi laganih krema od vanilije, limuna, mascarponea, grčkog jogurta ili slatkog vrhnja. Dekoracija na torti nikako ne bi trebala biti manje važna - dodajte nekoliko listova svježe mente, tostirane listiće badema ili uvijek provjeren šećer u prahu koji će dati taj jedan završni dodir. Za dodatni vizualni efekt tortu možete preliti prozirnim želeom od voćnog soka koji ne samo da voću daje sjaj, nego i zadržava njegovu svježinu. Voće poput marelica i breskvi pokapajte kojom kapi limunova soka da ne potamni, a svakako je poželjno da voćne torte dobro ohladite prije posluživanja kako bi voće zadržalo svježinu i okus. Ljetne voćne torte svi obožavamo, stoga odaberite jedan od recepata za tortu, podijelite je s najdražima i uživajte u čarima ljeta na najslađi mogući način.

image
Berislava Picek/Cropix

ŠUMSKA LJETNA TORTA OD BOBIČASTOG VOĆA

image
Berislava Picek/Cropix

TORTA OD MALINA S KREMOM OD PISTACIJA

image
Berislava Picek/Cropix

TART S PIREOM OD MARELICA

image
Berislava Picek/Cropix

BISKVIT S BRESKVAMA I SKUTOM

image
Berislava Picek/Cropix

CHEESECAKE S BOROVNICAMA BEZ PEČENJA

ZA OVE TORTE SVAKAKO SPREMITE RECEPTE ZA IDUĆU SEZONU ILI IZVUCITE VREĆICU ZAMRZNUTIH JAGODA I TREŠANJA

image
Berislava Picek/Cropix

SOČNI BISKVIT S TREŠNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix

MINI TORTA S JAGODAMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:03