Podloga:
2 šalice orašastih plodova po želji (lješnjak, badem, orah) 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja 1 šalica natopljenih datulja 1 žlica kokosovih ljuskica |
Orašaste plodove sameljite u blenderu do smjese brašna. Dodajte datulje, kokosove ljuskice i kokosovo ulje te miksajte dok ne dobijete finu smjesu. Nanesite ju u kalup za torte te ostavite kratko u zamrzivaču ili frižideru da se stisne.
Sloj od čokolade:
3 šalice natopljenih indijskih oraščića 1 i 1/2 šalica svježeg soka od mandarine 3 žlice naribane korice mandarine 5 žlica rastopljenog kakao maslaca 3 žlice sirovog kakao praha 1/2 šalice zaslađivača (po želji - med, javorov sirup, agavin sirup) |
Indijske oraščiće natopite u vodi nekoliko sati kako bi omekšali. Bacite vodu, stavite ih u blender te dodajte sok od mandarine, koricu mandarine i kakao prah. Sve zajedno miksajte do fine smjese potom dodajte zaslađivač po želji i kakao prah i sve zajedno smiksajte. Izlijte kremu na koru te stavite u zamrzivač na minimalno 45 minuta kako bi se krema stisnula.
Sloj od mandarine:
1/2 šalica natopljenih indijskih oraščića 1 šalica svježeg soka od mandarine 7 žlica naribane korice mandarine 5 žlica kokosovog vrhnja 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja 1/2 šalice zaslađivača (po želji - med, javorov sirup, agavin sirup) |
Indijske oraščiće natopite u vodi nekoliko sati kako bi omekšali. Bacite vodu, stavite ih u blender zajedno sa sokom od mandarina, koricom i kokosovim vrhnjem. Miksajte do fine smjese, a zatim dodajte kokosovo ulje i zaslađivač po želji te sve zajedno pomiješajte. Kremu od mandarine izlijte preko kreme od čokolade te stavite u zamrzivač da se stisne. Po želji ukrasite komadićima čokolade, komadićima mandarina ili koricom mandarine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....