Trebat će vam:
500 g šljiva
sok jednog limuna
2 – 3 žlice šećera
vanilin šećer
žličica cimeta
50 ml ruma
Za tijesto:
200 g glatkog brašna
4 žlice smeđeg šećera
100 g hladnog maslaca
žličica cimeta
2 žutanjka
2 žlice zobenih pahuljica

Priprema:
Šljive narežite na četvrtine, začinite limunovim sokom, šećerom i cimetom. Dobro izmiješajte, zatim dodajte rum. U masla - cem namašćenu posudu stavite mješavinu od šljiva. Zatim rukama, točnije prstima, umije - site mrvičasto tijesto. U posudu stavite brašno, šećer, cimet, zobene pahuljice i jaja te izmije - šajte. Dodajte na kockice narezan hladan maslac i prstima formirajte od sastojaka zrnatu smjesu. Posipajte po šljivama i stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite oko 35 minuta. Slasticu servirajte toplu s dodat - kom kuglice sladoleda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....