ISPROBANI RECEPTI

SLATKO ZA NAJSLASNIJI KRAJ LJETA: Crumble od šljiva

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
VOĆNJACI, A I POLICE TRŽNICA, PUNI SU ZRELIH PLODOVA U KOJIMA TREBA UŽIVATI NAJPRIJE DOK SU SVJEŽI, A ONDA PRIPREMATI SLASTICE I PEKMEZE TE TAKO SAČUVATI NJIHOVE OKUSE

Trebat će vam:

500 g šljiva
sok jednog limuna
2 – 3 žlice šećera
vanilin šećer
žličica cimeta
50 ml ruma

Za tijesto:

200 g glatkog brašna
4 žlice smeđeg šećera
100 g hladnog maslaca
žličica cimeta
2 žutanjka
2 žlice zobenih pahuljica

Zagreb, 250819.
Editorijal  Vocni kolaci za magazin Dobra hrana koje je pripremila Slavica Sagolj. Na slici je crumble od sljive.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Šljive narežite na četvrtine, začinite limunovim sokom, šećerom i cimetom. Dobro izmiješajte, zatim dodajte rum. U masla - cem namašćenu posudu stavite mješavinu od šljiva. Zatim rukama, točnije prstima, umije - site mrvičasto tijesto. U posudu stavite brašno, šećer, cimet, zobene pahuljice i jaja te izmije - šajte. Dodajte na kockice narezan hladan maslac i prstima formirajte od sastojaka zrnatu smjesu. Posipajte po šljivama i stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite oko 35 minuta. Slasticu servirajte toplu s dodat - kom kuglice sladoleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 15:00