Trebat će vam:
5 - 6 krušaka
100 g maslaca
žličica cimeta
100 g oraha
žličica cimeta
100 g kukuruznih pahuljica
50 g tostiranih listića badema
50 g sitno nasjeckanih oraha
2 žlice cvjetnog meda
Priprema:
Kruške dobro operite, ne gulite, prepolovite ih. Izvadite jezgru, premažite ih maslacem, pospite cimetom te stavite peći na 170°C pet minuta da malo omekšaju. U međuvremenu na tavi zagrijte ostatak maslaca, med, orahe i kukuruzne pahuljice, tek toliko da se sastojci sjedine. Izvadite kruške iz pećnice te na njih stavite zagrijane sastojke. Vratite ih u pećnicu i pecite još desetak minuta, odnosno dok kukuruzne pahuljice ne dobiju zlatnu boju. Jelo poslužite toplo, dok su pahuljice hrskave.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....