ISPROBANI RECEPTI

SLATKO ZA NAJSLASNIJI KRAJ LJETA: Kruške s medom i kukuruznim pahuljicama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
VOĆNJACI, A I POLICE TRŽNICA, PUNI SU ZRELIH PLODOVA U KOJIMA TREBA UŽIVATI NAJPRIJE DOK SU SVJEŽI, A ONDA PRIPREMATI SLASTICE I PEKMEZE TE TAKO SAČUVATI NJIHOVE OKUSE

Trebat će vam:

5 - 6 krušaka
100 g maslaca
žličica cimeta
100 g oraha
žličica cimeta
100 g kukuruznih pahuljica
50 g tostiranih listića badema
50 g sitno nasjeckanih oraha
2 žlice cvjetnog meda

Zagreb, 250819.
Editorijal  Vocni kolaci za magazin Dobra hrana koje je pripremila Slavica Sagolj. Na slici su punjene kruske.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Kruške dobro operite, ne gulite, prepolovite ih. Izvadite jezgru, premažite ih maslacem, pospite cimetom te stavite peći na 170°C pet minuta da malo omekšaju. U međuvremenu na tavi zagrijte ostatak maslaca, med, orahe i kukuruzne pahuljice, tek toliko da se sastojci sjedine. Izvadite kruške iz pećnice te na njih stavite zagrijane sastojke. Vratite ih u pećnicu i pecite još desetak minuta, odnosno dok kukuruzne pahuljice ne dobiju zlatnu boju. Jelo poslužite toplo, dok su pahuljice hrskave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 15:04