ISPROBANI RECEPTI

SLATKO ZA NAJSLASNIJI KRAJ LJETA: Sladoled od šljiva

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
VOĆNJACI, A I POLICE TRŽNICA, PUNI SU ZRELIH PLODOVA U KOJIMA TREBA UŽIVATI NAJPRIJE DOK SU SVJEŽI, A ONDA PRIPREMATI SLASTICE I PEKMEZE TE TAKO SAČUVATI NJIHOVE OKUSE

Trebat će vam:

500 g šljiva
50 g grožđica
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 ml ruma
žličica cimeta
sok dvije limete
250 ml slatkog vrhnja

Zagreb, 250819.
Editorijal  Vocni kolaci za magazin Dobra hrana koje je pripremila Slavica Sagolj. Na slici je sladoled od sljive.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Šljive dobro operite i narežite na četvrtine. Stavite u veću posudu te dodajte sve sastojke osim slatkog vrhnja. Stavite na laganu vatru i prokuhajte dok šljive malo ne omekšaju, oko 15 - 20 minuta. Ohlađene sastojke stavite u blender i dobro usitnite dok ne dobijete finu kremoznu smjesu. Smjesu iz blendera ulijte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač. Na samom kraju ručno umiješajte slatko vrhnje. Smjesa mora biti jednolična i glatka. Posudu stavite u zamrzivač. Prva tri sata, svakih trideset minuta izvadite posudu i sastojke lagano promiješajte da se ravnomjerno zamrzava. Sladoled prije serviranja u zamrzivaču mora biti minimalno šest sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:17