Trebat će vam:
500 g šljiva
50 g grožđica
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 ml ruma
žličica cimeta
sok dvije limete
250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Šljive dobro operite i narežite na četvrtine. Stavite u veću posudu te dodajte sve sastojke osim slatkog vrhnja. Stavite na laganu vatru i prokuhajte dok šljive malo ne omekšaju, oko 15 - 20 minuta. Ohlađene sastojke stavite u blender i dobro usitnite dok ne dobijete finu kremoznu smjesu. Smjesu iz blendera ulijte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač. Na samom kraju ručno umiješajte slatko vrhnje. Smjesa mora biti jednolična i glatka. Posudu stavite u zamrzivač. Prva tri sata, svakih trideset minuta izvadite posudu i sastojke lagano promiješajte da se ravnomjerno zamrzava. Sladoled prije serviranja u zamrzivaču mora biti minimalno šest sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....