Trebat će vam:
Za tijesto:
300 g glatkog brašna
150 g smeđeg šećera
4 jaja
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta
250 ml suncokretova ulja
50 g mljevenih oraha
50 g mljevenih badema
pola žličice sode bikarbone
2 naribane jabuke
Za kremu:
750 ml mlijeka
120 g kristal šećera
2 vanilin šećera
3 na vrh žlice glatkog brašna
2 žlice gustina
sok i korica jednog limuna
120 g omekšalog maslaca
Za ukrašavanje:
800 g svježih smokava
100 g očišćenih pistacija
Priprema:
U posudu za miksanje stavite jaja i obje vrste šećera te dobro izmiješajte dok se šećer ne otopi. Laganim miješanjem dodajte ulje, cimet, sodu bikarbonu, brašno i na samom kraju mljevene orahe, bademe te naribane jabuke. Izlijte smjesu u kalup za torte i pecite 45 minuta na 180°C. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se dobro ohladi. U veću posudu stavite mlijeko, obje vrste šećera i dobro izmiješajte. Dodajte brašno i gustin te pjenjačom dobro izmiješajte. Tako ćete izbjeći grudice. Pripremljenu mješavinu stavite u posudu te na laganoj vatri skuhajte kremu. Kuhanu kremu ohladite. Kada se krema ohladila, dodajte maslac, sok i koricu jednog limuna te sve dobro izmiješajte. Ohlađeni biskvit prerežite, na donji dio stavite polovicu kreme, na manje komade narezane smokve i polovicu nasjeckanih pistacija. Poklopite gornjim dijelom biskvita, namažite ga preostalom kremom i dekorirajte preostalim smokvama i pistacijama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....