Svi ga vole

Slično satarašu: Ovo je ono jedno jelo od povrća koje će voljeti i najizbirljiviji mesoljupci

 Esin Deniz/Getty Images/istockphoto
Ako variva ne prolaze u vašem domaćinstvu, možda im se svide ovako pečeni patlidžan, paprika i rajčica

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

2 patlidžana
4 crvene rog paprike
2 veće rajčice
1 veći luk
5-6 režnjeva češnjaka
sol i papar
ulje
kruh ili prilog po želji

Priprema:

Povrće operite, očistite i narežite na kockice. Režnjeve češnjaka ostavite cijele. Sve zajedno stavite u posudu za pečenje, začinite soli i paprom i prelijte s 3-4 žlice ulja. Pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Povremeno promiješajte. Dok se povrće peče, pripremite tostirani kruh koji možete natrljati češnjakom ili skuhajte rižu, proso, heljdu ili neki drugi prilog po želji. Prije posluživanja u povrće možete umiješati i začinsko bilje po želji, primjerice sjeckani peršin, bosiljak, timijan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:30