![35555027](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/10/19/k_35555027_640.jpg)
200 g ječma
2 glavice luka
2 mrkve
48 kuhanih očišćenih puževa
maslac maslinovo ulje
2 dl bijelog suhog vina
muškatni oraščić
2 lista lovora
kosani peršin
sol, papar
1 žličica šećera parmezan
![Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: Orzotto s puzevima.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/5/15/15/puzevi_matulji5-270419.jpg)
Na maslinovom ulju propirjati sitno rezani luk i mrkvu sa žličicom šećera, a kad luk postane staklast dodati 1,5 l vode i namočeni ječam, vino, lovor, muškatni oraščić i sol. Desetak minuta prije kraja kuhanja dodati cijele ili rezane puževe i kuhati na laganoj vatri. Pred kraj u orzotto umiješati grumen maslaca, šaku ribanog parmezana, svježeg kosanog peršina i malo papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....