Za složenac:
300 g bijelog batata 300 g narančastog batata 200 g mozzarelle 2 rajčice malo krušnih mrvica 3 žlice maslinova ulja sol papar |
Za pesto od lista batata:
2 šake lista batata 35 g lješnjaka 10 g tvrdog sira, primjerice parmezana maslinovo ulje sol papar |
Priprema:
Batat ogulite i narežite na ploške pa ga zapecite na tavici na malo maslinova ulja. Mozzarellu i rajčicu također narežite na ploške. U nauljenu i krušnim mrvicama posipanu posudu za pečenje slažite naizmjence batat, mozzarellu i rajčicu, posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje te stavite u zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva. Listove batata operite, osušite i narežite. Stavite u posudu, dodajte lješnjake, naribani tvrdi sir i uz dolijevanje maslinova ulja izradite sve štapnim mikserom u glatku smjesu. Na kraju posolite i popaprite. Peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Kad se složenac ispeče, još vrućeg ga prelijte pestom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....