Složenac od komorača

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 7-8 manjih glavica komorača, tanko narezanih
  • 1 limun, fino ribana korica
  • 5 režnja češnjaka, sitno sjeckanih
  • 1 veća glavica luka
  • 2 konzerve (400 ml) pelata
  • 1 jušna žlica šećera
  • 1 dcl crnog vina
  • 4 jušne žlice krušnih mrvica
  • 2-3 kobasice za pečenje, narezane na kolutiće
  • 1 čajna žlica sitno sjeckanog ružmarina
  • 150 g tvrdog sira, grubo ribanog

Priprema

1. korak

Komorač stavite na foliju, pokapajte limunovim sokom, posolite i popaprite, pomiješajte s pola količine češnjaka, posipajte ružmarinom te pokrite drugim listom folije, a zatim presavinite rubove folije. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.

2. korak

U širokoj zdjeli, na malo maslinova ulja, popržite kolutiće kobasica pa dodajte češnjak i luk. Kad luk omekša dodajte pelate, žličicu šećera i vino. Poklopljeno kuhajte na

laganoj vatri 15 minuta.

3. korak

Vatrostalnu posudu namažite uljem te na dno posložite dio pripremljenog umaka. Dodajte dio pečenog komorača i posipajte sirom te nastavite slagati slojeve dok ne potrošite sastojke.

4. korak

Krušne mrvice pomiješajte s ribanom koricom i malo maslinova ulja te njima prekrijte složenac. Na kraju pospite ostatkom sira. Pecite na 190 stupnjeva oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:11