Složenac od mahuna, poriluka i cvjetače

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g zelenih mahuna
  • 500 g bijelog dijela cvjetače
  • 1 manji poriluk
  • 50 g maslaca
  • 80 g brašna
  • Za bešamel:
  • 80 g maslaca
  • 1,25 l mlijeka
  • sol i bijeli papar
  • naribani muškatni oraščić
  • 2 žlice ribanca ili nekog topivog sira (možete i više)

Priprema

1. korak

Operite i očistite povrće. Blanširajte ga u slanoj vodi, izvadite u pustite da se ocijedi. Operite poriluk i nasjeckajte na tanke kolutiće. Prodinstajte ga na 50 g maslaca. Pomiješajte ga s blanširanim povrćem.

Savjet: Umjesto cvjetače možete stavite brokulu ili pomiješati pola/pola.

2. korak

U posebnoj posudi rastopite maslac. Umiješajte brašno, pa uz stalno miiješanje pjenjačom dodavajte toplo mlijeko u koje ste dodali sol, muškatni orašćić i papar.

3. korak

Ugrijte pećnicu na 180 °C. Namasite pravokutni oblik za pečenje, pa poslažite povrće. Prelijte bešamelom, pospite sirom i stavite u pećnicu, pa pecite otprilike pola sata.

Savjet: Umjesto cvjetače možete stavite brokulu ili pomiješati pola/pola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 20:30