Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g mljevenog miješanog mesa
- 1 glavica luka
- 1 manja glavica kupusa
- 2 tikvice
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 šalice kiselog vrhnja
- 1 dcl bijelog vina
- 100 g nekog topivog sira
- 2 žlice ulja
Priprema
1. korak
Odvojite listove zelja. Odrežite tvrdi donji dio tako da list zarežete u obliku slova V. Blanširajte ih i stavite na kuhinjsku krpu da se cijede. Nasjeckajte luk, pa ga staklasto prepržite na uju. Dodajte meso i pržite dok ne poprimi smeđu boju. Posolite, popaprite.
2. korak
Operite tikvice i naribajte ih. Namastite dno posude u kojoj ćete peći složenac. Uključite pećnicu na 180 °C. Pomiješajte vrhnje za kuhanje s kiselim vrhnjem i vinom. Malo mješavinom namažite dno posude. Po dnu poslažite listove kupusa, rasporedite po listovima meso, posipajte ribanim sirom i zalijte vrhnjem. Opet stavite listove zelja i slažite tako redom pazeći da posljednji bude list zelja. Zalijte složenac ostatkom vrhnja. Stvite u pećnicu i pecite 30-40 minuta, odnosno dok površina ne poprimi zlatnožutu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....