1 pačje jaje
2 kokošja jaja
4 jaja od prepelice
majoneza (po mogućnosti domaća)
Dijon senf
malo konjaka
vlasac
ljuta mljevena dimljena paprika (pimentón de La Vera)
sol
papar
Jaja skuhajte na tvrdo. Kokošja jaja stavite u kipuću vodu i kuhajte 2-3 minute, ugasite vatru, poklopite i nakon deset minuta ohladite pod vodom i očistite. Prepeličja jaja se stavljaju u ključalu vodu na dvije minute, nakon toga ih prebacite u hladnu kupku (voda s ledom) pustite da stoje 10 minuta, pa ih očistite. Pačja jaja stavite u hladnu vodu, pustite da voda proključa i kuhajte 1 minutu, ugasite vatru i ostavite 19 minuta da stoje, te potom izvadite van i ohladite. Očišćena kuhana jaja prepolovite na pola i izvadite pažljivo sve žumanjke u zasebne posude, ovisno o vrsti jaja. Majonezu pomiješajte sa senfom, dodajte malo konjaka i malo sitno sjeckanog vlasca. Smjesu podijelite na tri dijela proporcionalno količini pojedine vrste žumanjaka koje ste izvadili iz kuhanih jaja. Svaku vrstu žumanjaka promiješajte s odgovarajućim dijelom smjese od majoneze i senfa. Prazne bjelanjke napunite odgovarajućom smjesom, na vrh stavite malo paprike i malo vlasca te posolite i popaprite. Čuvajte u hladnjaku. Ovako pripremljena jaja mogu stajati više dana. Okuse možete i pojačati worcestershireom i tabascom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....