500 g fileta od lososa
1 nešpricani limun
50 g vlasca
50 g peršina
1 mladi luk
2 žlice nasjeckanih kapara
80 ml kiselog vrhnja ili milerama
30 ml džina
30 ml tonika
20 ml vode
pola listića želatine
sol
svježe ribani papar
Filete od lososa pokapajte s malo limunova soka i ostavite sa strane petnaestak minuta, a masnoću koja izađe obrišite ubrusom. Zagrijte vodu do točke ključanja, stavite losos i ugasite vatru – ostavite desetak minuta u vodi odnosno poširajte. Vlasac i peršin sitno nasjeckajte, mladi luk narežite na srednje velike komade pa sve zamiješajte s kaparima i vrhnjem, soli i paprom. Losos grubo umiješajte u smjesu, dodajte sok od limuna te naribajte pola njegove korice. Želatinu potopite u toplu vodu i kada omekša iscijedite te dodajte u zagrijanu mješavinu vode, džina i tonika dok se ne otopi. U posudi formirajte smjesu od lososa pa prelijte pripremljenom želatinom. Ostavite rillettes da se stisne u hladnjaku nekoliko sati te poslužite s krekerima s kimom ili tamnim kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....