ISPROBANI RECEPTI

ŠMINKERSKA HRANA ZA SVAČIJI DŽEP: Terina od piletine s pečenim paprikama i sušenim rajčicama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Terine, rillettes i slični specijaliteti, koje će vam u restoranima skupo naplatiti, nisu nedostižna jela jer su osnovni sastojci manje cijenjeni dijelovi životinja

600 g mljevenog pilećeg mesa (najbolje kombinacija 70% bataci - 30% bijelo meso)
100 g sušenih rajčica iz ulja
150 g pečenih paprika (oguljenih) s češnjakom
50 g listova špinata
2 bjelanjka
100 ml milerama
svježa majčina dušica
list peršina
arrabbiata začinski miks
sol
papar

Gornja Stubica, 271119.
Priprema Terine, jela od mljevenog mesa.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Peršin i listiće majčine dušice narežite na sitno, sušene rajčice na kockice, a špinat na trakice te dodajte mljevenom mesu. Začinite sa soli, paprom i arrabbiata začinskim miksom. Bjelanjke istucite (ne pretvrdo), te umiješajte s mileramom u smjesu. Slažite u usku i višu posudu za pečenje i to u dva dijela – prvim dijelom obložite posudu do pola visine, poslažite pečene paprike te prekrijte ostatkom smjese. Pećnicu u koju ste prethodno stavili lim s vodom (vode mora biti do pola visine posude za pečenje terine) zagrijte na 160°C. Pecite oko sat i pol. Ohladite i izvadite iz posude bez masnoće i režite na šnite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 00:50